Presseomtale

Reportasje i Vikingposten 14.okt 2016.

Haugatunkoret fra Bergen fylte La Mata-kirken

 ...og presten ville dele kollekten etter gratiskonserten.

TORREVIEJA
 
Haugatunkoret sin aller første Spania-tur ble en suksess fra første dag.

– Vi kom torsdag og reiser tilbake til Bergen mandag, men det frister allerede å komme tilbake. Det var nesten litt nervepirrende før konserten med så mange folk som kom til konserten vår i kirken, sier leder Trude Nistad Lien til Spaniaavisen.

Det ble satt ut ekstra stoler for kirken var fylt til siste benkeplass fredag ettermiddag.

– Det var tett oppunder 200 mennesker som kom. Og det ble tydeligvis lagt igjen en del i kollekten etter vi var ferdig. Presten kom bort og ville gjerne dele det som hadde kommet inn. Det takket vi høflig nei til, sier kormedlem Geir Mikkelsen.
Det ble stinn brakke da Haugatunkoret inntok La mata i Torrevieja fredag.

Reportasje i Vikingposten 10.okt 2016.

Norsk kor med gratiskonsert i Torrevieja

Haugatunkoret fra Bergen kommer på sin første Spania-tur. Fredag 14. oktober er det gratiskonsert i kirken på La Mata i Torrevieja.


TORREVIEJA

Koret fra Bergen beskriver seg selv som et trivelig blandakor med høy sosial faktor og god musikalsk kvalitet.

– Vi er per i dag 38 aktive sangere og repertoaret vårt strekker seg fra Grieg til Queen, fra musikaler til Odd Nordstoga, forteller leder Trude Nistad Lien til Vikingposten.

Geir Mikkelsen (73) er eldste kormedlemmet og har hatt feriebolig i Torrevieja i en årrekke.

– Jeg foreslo Spania for koret da årets utenlandstur skulle bestemmes. Gjennom bekjentskaper har vi fått låne kirken på La Mata gratis, derfor blir det heller ingen inngangsbillett å betale. Men det kan hende man må betale litt på vei ut i form av kollekt til kirken, sier Mikkelsen.

Koret har faste opptredener hvert år, både alene og sammen med andre kor.
– Vi trives godt med å synge for publikum og ser alltid frem til alle våre opptredener. Vi er glade i å reise og vi har gledet oss lenge til denne Spania-turen. Vi har tidligere besøkt Skottland, Island og Frankrike, sier Lien.

– Vi liker å synge det meste, men vi har vel fått en forkjærlighet for litt rytmiske sanger, gjerne a capella. Det er både utfordrende og veldig givende. Til Spania tar vi med oss sanger vi er veldig glade i og håper at de faller i smak hos publikum. Få med at vår fantastiske dirigent heter Kari Sæle, avslutter Trude Nistad Lien.

Geir Mikkelsen og Haugatunkoret ønsker velkommen til konsert i kirken på La Mata.

Reportasje i "Lyderhorn" 4.oktober 2013.

Hauagtunkoret i Cognac 26. - 29.sept 2013.

Reportasje i "Lyderhorn" 4.oktober 2013.

Hauagtunkoret i Cognac 26. - 29. sept 2013.

Reportasje i "Sydvesten" 1.nov 2011

Haugatunkoret med bassene i front.

Ask Mannskor

Loddefjord Sangforening

Omtale i "Korkontakt" nr 1 - 2011

Fra "Marsteinen" juni 2006

Sjarmerande korkveld
Haugatunkoret viste at blandakor ikkje treng stå som saltstøtter når dei opptrer. Med koreografi, levande ansikt og enkle sceneantrekk fanga dei merksemda til det vesle publikumet.

Fra lokalavisen ”Marsteinen” på Austevoll
14. juni 2006 - 14:09
Omtale av vår konsert "Hva var livet uten..... Haugatunkoret"

Fra "Sydvesten" desember 2006

Reportasjen er fra Sydvesten desember 2006

 

Alle husket at det snart var jul

Selv om de fremførte «Den vesle bygda som glømte at det var jul», så fikk koristene i Haugatunkoret og Olsvik barnekor en fullsatt Olsvik kirke til å huske at det snart er jul.

Av: Bente-Line S. Flatekvål - 19.12.06

Familiekonserten fylte nesten Olsvik kirke til siste stol, og unge og gamle fikk nyte en fredelig førjulsstund sammen med to flotte kor lørdag. Innimellom flott korsang fortalte Svein Olav Steindal historien om «Den velse bygda som glømte at det var jul». En artig vri på en konsert som dermed ble lit utenom det vanlige.

Flere høydepunkt
Alf Prøysens historie om en hel bygd som var så glemsk er fra 1966. Den handler om dem som glemte å ta på seg sko når det ble vinter fordi de hadde gått barfot hele sommeren.
- De forsto ikke hvorfor de frøs så fælt når snøen kom, forteller Steindal.
Historien får tilhørerne til å høre ekstra godt etter, for det er faktisk ganske spennende å høre om alle de glemske folkene til Prøysen.
Det var Haugatunkoret som åpnet familiekonserten i Olsvik kirke lørdag. De vartet opp med både norske, svenske og engelske julesanger. «Gabriellas song» av Py Bäckman og Stefan Nilson ble det første store høydepunktet, men det skulle vise seg å komme flere. Det sørget de flinke sangerne i Olsvik barnekor for. Under ledelse av dirigent Elisabeth Rostrup kom julesangene som perler på en snor.

- Gledet seg
En av de ivrigste sangerne i koret heter Ane Marte Hundven og er fem år. Hun står fremst på scenen og synger høyt og tydelig. Dessuten får hun synge solo foran den fullsatte kirken, men det synes hun overhodet ikke er noe skummelt.
- Det er gøy å synge i kor fordi det er gøy å synge vel, svarer hun snusfornuftig.
Pappa smiler i bakgrunnen, og legger til at femåringen hans har gledet seg veldig til julekonserten. Og solosangen har hun gledet seg spesielt mye til.
- Det er bare fint å synge alene, det er ikke skummelt i det hele tatt, mener fem år gamle Ane Marte Hundven.

Det svingte

Mens værgudene gjør det de kan for å spolere julekonserten i Olsvik kirke ved å slenge tusenvis av bråkete hagl på kirketaket av glass, jobber Haguatunkoret like hardt for å skape julestemning inne.
- En gang glemte hele den vesle bygda å spise. Til slutt ble alle syke fordi de ikke hadde spist, og det var ikke vist i å ringe til doktoren, for han var også syk, forteller Svein Olav Steindal.
Like etter kommer nok et høydepunkt på konserten, kanskje det største av dem. «Joyful, joyful» av Henry van Dyke og Beethoven fikk det til å gå kaldt nedover ryggen på undertegnede, og julestemningen kom frem fra regnet. Haugatunkoret, under ledelse av Jorunn Bakke Nydal fikk det virkelig til å svinge i kirken.
Etter koselig allsang på «Julekveldsvise» gikk konserten mot slutten med «Vi tenner våre lykter» og «Glade jul» før finalen kom med «Det lyser i stille grender» med de to korene sammen.
Alt i alt en flott julekonsert som selv ikke værgudene fikk ødelegge.
Og folkene i den vesle bygda? Selv om de lenge glemte at det var jul, så kom de på det til slutt, og de fikk en flott julefeiring.
 
 


 

 

Ane Marte Hundven (5) sang av full hals da hun sammen med Olsvik barnekor holdt julekonsert i Olsvik kirke lørdag. (Foto: Bente-Line Svellingen Flatekvål)

"Fyrverkeri av en konsert"

Fra "Vestnytt" 21.juni 2007 om konserten i Landro kyrkje 14.juni:

"Set saman
ungar frå Ågotnes barnehage, tredjeklassingar frå Ulveset skule,ei handfull konfirmantar, godt vaksne
frå Kvednakoret i lag med Haugatunkoret frå Loddefjord og du har eit fyrverkeri av ein konsert!"

"Nytt samarbeid skapte stemning"

Fra "Bydelsmagasinet" 23.oktober 2007: "Nytt samarbeid skapte stemning"
For første gang inviterte Haugatunkoret til sangkonsert sammen med Loddefjord Sangforening og Laksevåg Blandet Kor. Korene skapte en fin og god stemning med alt fra klassiske sanger til revynummer i kultursalen på Vannkanten. Og selvsagt ga samarbeidet mersmak.

| Svar

Nyeste kommentarer

13.11 | 05:55

Hei Per-Dagfinn,
Flott side dette her. Skal foreslå lignende for kor i Eikelandsosen.
mvh
Karl Jakob

31.10 | 12:31

Hei! Tusen takk for tips! Det ser veldig spennende ut! Mvh Trude

30.10 | 11:26

Hej!
Vill bara tipsa om ett spännande körarrangemang i Göteborg 28 Maj 2022.
www.chorusnight.com
Stor körkonsert med härlig fest efteråt!
Ha de gott!
Mvh Thomas

27.10 | 10:03

Hei! Så kjekt å høre fra dere! Kan dere sende meg en mail: trude.n.lien@me.com? Fortell litt om dere selv. Mvh Trude